Instituut voor Natuurgeneeswijze en Natuurkundig Onderzoek.


INDEX

Welkomspagina   Wie ben ik?   Magnetiseren  Vrije Energie en zelfzucht   Massagetherapie   Nikola Tesla   Magnetiseur in de pers  Magnetiseur in de pers - deel II   Het Hoogfrequente Ozon-apparaat   Lynx-ring   Tesla Lichtbuis  Noten  Gebruik van het Ozon-emissieapparaat  Stabiele Waterstoftherapie  Boodschap van een wetenschapper van Gene Zijde.   Op de drempel van twee werelden   Schone energie  Vitaliteit en Magnetisme  Folder Schone Energie  Stabiele Waterstof  Wichelroede  Helend Water en Cyrus  Een nieuwe werkplaats
***

 

Massagetherapie.

Een onderhoudscontract met jezelf.

 

 

Veel klachten ontstaan doordat het lichaam verstijfd is. Daardoor stroomt er geen energie genoeg meer door het lichaam en de bloedcirculatie is op diverse plaatsen verstoord. Door het lichaam een aantal goede massages te geven, kunnen heel wat problemen voorkomen worden.

 

Wat houdt een behandeling in?

* Klachten bespreking.

* Start met warme kompressen.

* Massage met eigen gemaakte warme kruidenolie.

* Daarna weer warme kompressen.

* Einde gesprek met koffie/thee.

 

Nog wat meer informatie over massage.

Als we het over massage hebben, deinzen veel mensen terug. Ze reageren vaak met schroom of met verkeerde gevoelens.

 

Waarom is massage nuttig?

Een mens leeft in spanning. In veel gevallen kan hij het teveel aan spanning geestelijk of lichamelijk niet meer verwerken en dan is massage ťťn van de uitkomsten om de mens weer op het spoor van 'gezond zijn' te brengen.

 

Wat is de bedoeling van massage?

Heel simpel gezegd: de spieren soepel maken. Zoals u al hebt kunnen lezen, lopen er drie hoofdsystemen door het lichaam en wel het bloed-, het lympfe- en het zenuwsysteem, die door verharde spieren in hun werking worden vertraagd. De drie hoofdsystemen mogen niet geremd of vertraagd worden. Gebeurt dit wel, dan ontstaat er een proces dat deformatie wordt genoemd, of met andere woorden: achteruitgang van het lichaam.

 

Hoe verharden de spieren?

Er zijn drie mogelijkheden: 1. Geestelijke verharding. 2. Lichamelijke verharding. 3. Een verharding van de spieren door een ongeval.

De geestelijke verharding van de spieren ontstaat, doordat de mens veel geestelijke spanning niet kan verwerken en deze spanning hem niet loslaat.

De lichamelijke verharding ontstaat in veel gevallen, doordat overbelaste spieren zwaar werk moeten verrichten of door het klimaat waar wij in leven.

De laatste verharding zal u wel duidelijk zijn. Die ontstaat vaak na een ongeval waar in veel gevallen de fysiotherapeut aan te pas moet komen.

 

Tips.

Manieren om de spieren soepel te houden en niet te laten verharden zijn:

- zorg voor veel geestelijke afleiding en lichamelijke sport.

- neem een warm bad of een goede warme douche.

- neem in plaats van een avond televisie eens een avond sauna.

- ga regelmatig eens een middag of avond genieten van een toneelvoorstelling of een ander cultureel gebeuren.

- zo zijn er nog talloze andere mogelijkheden om de lichamelijke of geestelijke spanningen te ontladen.

 

***

 

Balanstherapie.

 

 

Veel mensen leven met een ruggengraat waarvan de wervels niet goed op elkaar staan. Dit resulteert erin dat   vaak de tussenschijven, of anders gezegd, het kraakbeen, heel snel afslijt of tussen de wervels uit wordt gedrukt. Wanneer dat laatste gebeurt heeft men een hernia.

 

 

 

 

Voor verschuiving van de rugwervels en scheefstand van het bekken zijn verschillende oorzaken aan te geven, zoals:

     *  verschil van beenlengte ten gevolge van het groeiproces of van een botbreuk.

     * verschuiving van het schaambeen.

     * een ongeluk.

     * een spierafwijking als gevolg van het groeiproces, het klimaat of geestelijke     ontlading.

     * zwaar werk.

     * verkeerd bed.

     * een vergroeiing in de rug of als gevolg van het geboorteproces.

 

 

De mens moet in evenwicht gebracht worden en daarvoor dient eerst de oorzaak opgespoord te worden.

De magnetiseur kan voelen waar de rug een afwijking vertoont. Als blijkt dat deze mens uit zijn evenwicht is, dan gaat hij dit corrigeren door middel van het aanpassen van een zooltje of door magnetiseren. (naargelang de oorzaak)

Het hele proces van 'de patiŽnt in evenwicht brengen' is een gevoelskwestie die zich moeilijk laat beschrijven.

Neem als voorbeeld een patiŽnt die 80 kg weegt. Wanneer deze patiŽnt in evenwicht is, dan zal er op elk been een druk van 40 kg zijn. Is deze persoon uit evenwicht en drukt er bijvoorbeeld op het ene been 45 kg en op het andere been 35 kg, dan zal er 5 kg overgeheveld moeten worden naar het been met de druk van 35 kg.

Als de patiŽnt een verkeerde druk vertoont en dit een scheefstand van het bekken veroorzaakt, dan worden zeer zeker de spieren en het beenderengestel aangetast.

 

scheefstaand bekken

 

Door de spieren lopen drie systemen: bloed, lymfe en zenuwen. Wanneer de patiŽnt scheefstand vertoont, dan worden deze drie systemen geremd in hun werking.

Het gevolg hiervan is een opeenhoping van allerlei kwalen.

U kunt het proces vergelijken met het uitbalanceren van een auto. Rijdt deze scheef, dan slijten de banden op de zwaarst beladen kant sneller af dan aan de andere zijde.

Dit geldt ook voor de mens.

De magnetiseur werkt met een spiegelplaat, een bekkenwaterpas en zijn gevoel om te kunnen constateren of deze patiŽnt scheef staat.

Dit uitbalanceren is zeer belangrijk en dient, indien mogelijk, in samenwerking met een arts of specialist plaats te vinden.

Als de mens uitgebalanceerd is, is het zeer belangrijk dat er regelmatig controle plaatsvindt.

En net als met magnetiseren geldt: als de patiŽnt uitgebalanceerd is, verergeren eerst de klachten, daarna pas treedt er verbetering in.


Contactgegevens.

Teslalein

Loek GANS

G. Japiksstraat 24

9145 RW TERNAARD

tel/fax +31 519/572005

GSM   +31 615047447

Email: teslalein@tele2.nl

 

 
Wenst u, na het bezoek aan deze website, contact met Loek, of hebt u gewoon een opmerking over wat u gelezen heeft, stuur dan een mailtje aan Loek via bovenstaande mailbutton.

 

 

Stem voor deze website.

 

Teller